Nyheter

Populära försäkringsbolag för kattförsäkring

Se resultat

Vilket försäkringsbolag använder ni för er katt?

Försäkrakatten.se behöver hjälp från Sveriges kattägare när vi ska försöka utse vilket försäkringsbolag som erbjuder den populäraste kattförsäkringen. Passa på att lägga din röst och hjälp oss ta reda på vilket försäkringsbolag som erbjuder den populäraste kattförsäkringen.

Sverige har högst försäkringsgrad när det gäller djur i Europa. Inget annat land har en så hög försäkringsgrad för katter och hundar enligt Konkurrensverkets rapport som kom ut i slutet av 2018 (läs hela rapporten här). Kanske inte så konstigt när man kollar på priserna för djursjukvård i Sverige.

Dyrt med veterinärvård

Enligt Konkurrensverket har flera faktorer drivit upp på kostnaderna för djursjukvård, bland annat medicintekniska utvecklingen för djur, ökade vinstintressen hos rikskapitalister, konsolidering av veterinärkliniker och dyrare mediciner. Priserna för veterinärvård ser inte ut att avta utan har stigit löpande för varje år.

Över 325 000 försäkrade katter

Det finns inget officiellt register över alla katter i landet men det uppskattas att det finns mellan 1,2–1,4 miljoner katter varav ungefär en fjärdedel är försäkrade enligt Konkurrensverket. Det betyder att det finns ungefär 325 000 försäkrade katter runt om i landet. Frågan vi vill få svar på är vilket försäkringsbolag används flitigast för att hjälpa kattägare som ska teckna en kattförsäkring.

Ökad transparens behövs

Vad som framförallt uppmärksammas i rapporten är försäkringsbolagens ovilja att vara transparenta med priser och kostnader. Svårare prisjämförelser betyder dolda kostnader och höjda premier.

Med ökad transparens skapas förutsättningar för bättre konkurrens och lägre priser. Tills dess får vi förlita oss på andra faktorer, jämförelse av villkor och vad andra kattägare valt för djurförsäkringsbolag tillsammans med kommentarer och feedback.

Källa: Konkurrensverkets rapportserie 2018:6

Jämföra kattförsäkringar?

  Gå till jämför kattförsäkringar

  Gå till Bäst-i-Test kattförsäkringar 2019

Populära Sidor
4 Kommentarer
  1. Intressant!!! Har haft Svedea från dag ett med min tuss, varit väldigt nöjd 🙂 Kollade först på If eftersom jag har dem för hemförsäkring osv men var inte nöjd med villkoren.

  2. Agria här! Både katt & hund, dyra men täcker det som behövs // William Andersson

  3. Står mellan ICA eller Svedea pga. FORL – har inte bestämt ännu. Intressant att alla kör på Agria!

  4. Svar Profilbild
    Britt-Marie Eliasson maj 24, 2019 at 9:17 f m

    Efter att ha jämfört noga så väljer jag ICA Försäkring. De ersätter både för Forl och för Rehabilitering. Vad jag kan se så är det inget annat bolag som gör det utan då är det antingen eller. Sveland har båda men täcker inte lika högt belopp.

Lämna en kommentar