Värt att tänka på med samlingsrabatter

Under det senaste året har vi fått många förfrågningar från er besökare som rör rabatter till kattförsäkringar. Inte undra på det, konkurrensen bland djurförsäkringar har ökat de sista åren vilket resulterat i bättre priser och större variation bland tjänsterna.

Eftersom en försäkringsbolag har många olika typer av rabatter och nya tillkommer hela tiden, så vill vi framöver gå en gnutta på djupet med det här med rabatter och kampanjer till kattförsäkringar.

Idag tänkte vi prata om samlingsrabatter och vad som är värt att tänka kring dem.

Vad är en samlingsrabatt i försäkringssammanhang?

Samlingsrabatter är en typ av rabatt som en del försäkringsbolag använder sig av för att attrahera dig till att köpa fler än en försäkring hos ett och samma bolag. Normalt gäller dem först när du skaffar en annan typ av försäkring under samma försäkringsår som kattförsäkringen.

En genomsnittlig svensk har fler försäkringar än bara för tigern sin, och därför kan det vara ett gott tillfälle att spara potentiellt högavis med pengar.

En situation där du köper två eller fler kattförsäkringar, ger dock inte samlingsrabatt. Vissa bolag har vid köp av samma försäkring fler gånger, mängd- eller storköpsrabatter. En del försöker också snärja ägare av kattkennlar genom att ge så kallade uppfödarrabatter. Dessa ger billigare pris vid flerköp av samma typ av försäkring, men ibland krävs att du är med i en uppfödarorganisation.

Men för att få en samlingsrabatt måste du alltså också köpa en annan typ av försäkring.

Vilka bolag har samlingsrabatter för kattförsäkring?

I år (2017) använder sig följande bolag av samlingsrabatter:

  • Moderna försäkringar
  • ICA
  • FOLKSAM
  • IF
  • Svedea

Fotnot: Informationen är inhämtad med tillstånd från Försäkrat och Klarts jämförelse av hemförsäkringar (2017-07-05)

Även om samlingsrabatt används hos alla dessa företag, gör det dock inte att du kan vara säker på att få fördelar bara för att du tecknar en kattförsäkring. Samlingsrabatt gäller nämligen bara för vissa kombinationer hos en del försäkringsbolag.

Låt oss nu bita i köttet på riktigt och se vilka som faktiskt har kattsäkra samlingsrabatter bolag för bolag.

If (Som kallar sin samlingsrabatt för förmånsprogam), ger exempelvis enbart samlingsrabatt med kombinationen bil + hem & villaförsäkring.

Moderna försäkringar ger rabatt i stegar med 5% för varje extra försäkring du tecknar hos dem, och positivt är att samlingsrabatten även täcker katten!

När det gäller ICA, så ger deras hemförsäkring en rabatt på bilförsäkringen, men omfattar tyvärr inte kattförsäkringar (tyvärr ingen information på hemsidan, men de har svarat i sitt kundforum här).

Svedea har tyvärr ingen samlingsrabatt för kissemissarna, men däremot finns en mängdrabatt (vilket dem förvisso kallar för samlingsrabatt) som i begränsad omfattning också gäller om du tecknar en extra hund.

En slags begränsad samlingsrabatt till hund- och kattägare alltså.

Sveland har en krånglig hemsida, och efter mycket mycket möda och tandagnisslan kan vi konstatera att dem ej använder sig av samlingsrabatter.

Folksam har en samlingsrabatt på 10%, under förutsättning att du tecknar hem- eller villaförsäkring själv eller genom ditt fackförbund.

Dina försäkringar använder ej samlingsrabatter över huvud taget.

Hos Agria kan du få många rabatter, men tyvärr ingen samlingsrabatt i dagsläget. Däremot har dem både mängd- och uppfödarrabatter.

Avslutande ord 

Det är alltså inte många bolag som erbjuder samlingsrabatt om du köper kattförsäkring. Av detta skäl kan det vara bättre att rikta in sig på att jaga andra typer av erbjudanden, exempelvis prisnedsättning vid köp av försäkring till kattunge.

Idag är det endast Moderna försäkringar, Folksam och i viss mån Svedea som erbjuder samlingsrabatter till sina kunder.

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Försäkrakatten
Logo