Kattleksaker för en gladare katt

En stimulerad katt är en glad katt

Katter är betydligt latare än sina förfäder av en anledning. De behöver inte längre jaga för sin mat eller vandra längre sträckor för att hitta nya jaktmarker och vatten. Att skydda sina ungar eller revir mot andra katter eller djur är sällan nödvändigt. Eftersom katterna inte förbrukar samma energi längre är det viktigt att trots allt hålla din katt eller dina katter fysisk och psykisk form.

Många kattägare kommer kanske säga att snarare än att vara lat så är katterna energieffektiva. Visst det är sant. Om du studerar katter i naturen, kommer de inte slösa energi på något annat än jakt eller spel (som utvecklar jakt färdigheter), klättring, parning, eller försvara sig mot hot.

Brist på stimulering i hemmet

Vilda katter sover ca 16 timmar, medan hemmakatter ofta sover upp till 20 timmar. För den vilda katten, behövs sömnen eftersom jagandet de kräver en hel del energi. Inomhuskatterna sover ofta mer eftersom de helt enkelt är uttråkad (många gånger i brist på annan stimulering). Det är helt enkelt upp till dig att stimulera kattens medfödda behov av att t.ex. jaga.

Enstaka kattraser klarar sig rätt bra på egen hand genom att själv simulera ett jakt mönster eller leka med andra katter. Bäst är dock att rusta upp sig med några leksaker som kan hjälpa din katt att tillsammans eller på egen hand sysselsätta sig. Nyckel till en bra kattleksak skiljer sig från olika raser men vi på Försäkrakatten har listat fem av våra egna favoriter.

Pawise Teleskop Vippa

Denna smidiga vippa från Pawise kommer med inbjudande fjädrar och ett teleskopskaft som går att förlänga upp till 90 cm. Funkar kanon för dig som vill trigga igång jaktinstinkten hos din katt när den får jaga vippan. Variera rörelserna, låt katten få smyga, hoppa och snurra. Det är alltid bra att låta katten få utlopp för sin

Pawise Teleskop Vippa
Pawise Teleskop Vippa
89 kr 99 kr

Trixie SnackBox

Låt matstunden bli en stimulerande lek för din katt. Istället för att katten snabbt glupskar i sig maten kan du använda SnackBox för lite extra mental stimulering. Eftersom maten blir belöningen kommer du snabbt se att det fungerar perfekt både för torrfoder eller kattgodis. Katten kommer med hjälp av tassen att få plocka ut sin mat vilket triggar som en belöning. Rengör matlådan regelbundet och använda endast till katter som är äldre än 3-4 månader.

Basic Sweet Kattsele
Basic Sweet Kattsele
99 kr 129 kr

Pawise Pop-up Kub

En prisvärd, ihopfällbar och superrolig liten lekplats för din katt. Inifrån denna prasslande borg kan katten ligga på lur eller hoppa in och ut genom de många öppningarna. När du väl introducerat den för katten kan de bli svårt att packa ner kuben. Kombinera med andra leksaker så katten får hoppa mellan in och ut för maximal stimulans. Storleken är 35 cm i höjd och bredd vilket är perfekt för vardagsrummet eller lekrummen.

Pawise Pop-up Kub
Pawise Pop-up Kub
129 kr 159 kr

Smidig kattsele

Du förstår säkert att selen i sig inte fungerar som en stimulerande leksak men perfekt för att aktivera er båda! Ta ut katten på koppelpromenader och låt naturen fungera som lek. Selen är justerbar och tillverkad av mjuk nylon för bästa komfort. Du kan dessutom fästa förutom koppel en bjällra eller reflex för extra säkerhet. Ut på promenad och njut!

Basic Sweet Kattsele
Basic Sweet Kattsele
179 kr 199 kr

 

 

Försäkrakatten
Logo