Bästa Kattförsäkringen 2020

Vilken kattförsäkring är bäst? Här är listan!

En av det vanligaste frågorna som besökarna här på Försäkrakatten undrar över är vilken är den bästa kattförsäkringen? Från år till år ändrar försäkringsbolagen sina villkor, nya försäkringar kommer ut på marknaden och premiepriser justeras. Bäst kattförsäkring är individuellt men topplistan för 2020 ger en bra indikation på vilka försäkringsbolag som är populärast.

Årets bäst kattförsäkring 2020 lista har framförallt en stor förändring som kommer i form av ManyPets (f.d Bought By Many). En av de ledande aktörerna i England har valt att gå in på den svenska marknaden. Omfattande försäkringsvillkor, professionell kundtjänst och ett bra pris gör att ManyPets placeras sig som nummer ett följt av populära kattförsäkringen hos Moderna. ICA Försäkring halkar ner till trea.

Bästa Kattförsäkringarna 2020

manypets

ManyPets (standard och premium)

ManyPets seglar upp på en första plats för 2020 i årets senaste uppdatering av topplistan. Företaget som är nya i Sverige kommer med erfarenhet från andra marknader men framförallt väldigt förmånliga villkor. Inga restriktioner i villkoren för raser, inkluderat skydd mot TR (FORL) och en självriskperiod på 365 dagar är tre saker vi gillar skarpt. Även möjligheten att teckna Standard och Premium utan maxålder är positivt.

 • ManyPets har inga rasrestriktioner i villkoren
 • Samma ersättningsbelopp livet ut (ingen procentuell sänkning)
 • Sticker ut med 365 dagar i självriskperiod
 • Täcker skydd för TR (FORL)
moderna-kattförsäkring-banner

Moderna Kattförsäkring (dubbel och trippel)

Moderna Djurförsäkringar hamnar två på listan för 2020 med fortsatt hög standard och nöjda kattägare. Varför hamnar Moderna högt i bäst i test? Framförallt försäkringsskyddet och priset i Dubbel och Trippel-försäkringen men också väldigt positiva kommenterar och egna erfarenheter från deras kundtjänst och skadereglering. Lättbegripligt, prisvärt med bra service är sammanfattning för Moderna.

 • Erbjuder 25% rabatt på första årspremien om din kattunge är under 6 månader
 • Täcker MR/CT, medicin och rehabilitering
 • Självriskperiod på 180 dagar
 • Moderna erbjuder bra skydd till ett överkomligt pris
ica kattforsakring 2018

ICA Kattförsäkring

ICA Försäkring får trots en topp 3 lista komma med som ett rekommenderat val utöver de andra försäkringsbolagen. Framförallt är det villkoren med behandling av vanliga tandsjukdomen TR (FORL) som är ett plus. Dessutom hör ICA till de lite billigare alternativen vilket gjort att många kattägare valt just ICA till sin katt.

 • Behandling av TR (FORL)
 • Täcker MR/CT, medicin och rehabilitering
 • Veterinärvård online ingår i samarbete med FirstVet
 • En väldigt prisvärd kattförsäkring med schyssta villkor

Sammanfattning

Årets “Bäst Kattförsäkring 2020” lista är den andra upplagan under 2020. Under året sker ibland uppdateringar av villkor som gör att vi får se över att bäst i test listan stämmer överns med de nya villkoren. Tänk också på att detta är en generell topplista som kanske inte passar dina och kattens behov. Vi rekommenderar därför alltid att du går igenom villkor och priser för att hitta den som är bäst för dig. Självklart hoppas vi dock att topplistan för 2020 ska ge dig en indikation på vad som är populärast detta året.

Hälsningar
FörsäkraKatten

Välj Försäkringsbolag
Försäkra Katten
Logo