Nyheter

Bästa Kattförsäkringen 2019

Vilken kattförsäkring är bäst? Här är listan!

Försäkrakatten.se är Sveriges mest besökta jämförelsesida för kattförsäkringar. För att hjälpa dig att hitta den bästa kattförsäkringen 2019 har vi sammanstället årets nyaste försäkringsjämförelse! Vi har undersökt villkor, priser, betyg och feedback från läsarna för att ta fram en topp 3 lista med de bästa kattförsäkringarna för 2019. 

Denna lista är en slags bäst-i-test för 2019, tänk dock på att bäst kattförsäkring i många fall är individuellt då många faktorer spelar roll. Nytt för i år är Agrias justering av sitt utbud vilket gör att dem klättrar upp på en andraplats. ICA Försäkring hamnar på tredjeplatsen tätt efter. Bäst kattförsäkring 2019 för första halvåret är ännu en gång Moderna Försäkringar som fortsätter att imponera med prisvärda försäkringsalternativ och bra service.

Bästa Kattförsäkringarna 2019
moderna kattforsakring 2018

Moderna Kattförsäkring (dubbel och trippel)

Moderna Djurförsäkringar fortsätter att hålla hög standard på sitt utbud av djurförsäkringar med sitt särskilda fokus på djur. Enligt Moderna erbjuds trygghet för djurägaren och djurens välbefinnande. Under året har vi även sätt att kommentarerna genomgående är väldigt positiva. Lättbegripligt, prisvärt med bra service är sammanfattning för Moderna.

 • Erbjuder 25% rabatt på första årspremien om din kattunge är under 6 månader
 • Täcker MR/CT, medicin och rehabilitering
 • Endast en självrisk per 365 dagar (justeras till 180 dagar 1 januari 2020)
 • Moderna kattförsäkring är en av det billigaste på marknaderna

agria bäst kattförsäkring 2019

Agria Kattförsäkring

Agria Djurförsäkringar är den ledande aktören på marknaden och kanske även den mest välkända. Under förgående år justerades försäkringarna till en enklare modell med tydligare villkor och bättre skydd. Priset ligger i överkant jämfört med ICA och Moderna, men Agria är ett tryggt alternativ för många kattägare runt om i Sverige.

 • Erbjuder en kattungerabatt på upp till 30 %
 • Lång erfarenhet av djurförsäkringar
 • Bra valmöjligheter för självrisk och försäkringsbelopp
 • Trygga villkor i kattrasförsäkringen

ica kattforsakring 2018

ICA Kattförsäkring

ICA Försäkring är ett försäkringsbolag som under en tid varit under radarn. De vill erbjuda en kattförsäkring som är enkel, tydlig och omfattande i villkoren. Prisvärd och transparent i villkor och reservationer samt ett bra grundstöd utan några tillägg. Dessutom inkluderar ICA den vanliga tandsjukdomen TR (FORL) vilket är ett plus.

 • Behandling av TR (FORL)
 • Täcker MR/CT, medicin och rehabilitering
 • Veterinärvård online ingår i samarbete med FirstVet
 • En väldigt prisvärd kattförsäkring med schyssta villkor

Sammanfattning

Topplistan för bäst kattförsäkring 2019 är den första av två som kommer ut under året. Anledningen är att vissa försäkringsvillkor ändras i början av året medans andra försäkringsbolag väljer att justera villkoren i mitten av året. Tänk på att bäst-i-test listor är generella och endast fungerar som vägledning för dig som letar efter den bästa kattförsäkringen till din katt.

I årets lista finner du tre alternativ som vi vet erbjuder bra villkor och är populära bland kattägare runt om i Sverige. Vi på Försäkrakatten rekommenderar dock alltid att gå igenom villkor och reservationer för de enskilda försäkringsbolagen. Ibland finner du att de endast täcker upp till en viss summa, eller bara täcker 50 % av vissa kostnader. Därför är det bra att ha koll på detta i tidigt skede. En kattförsäkring är fortfarande en stor trygghet för dig med katt och brukar i längden vara väldigt ekonomiskt.

Hälsningar
FörsäkraKatten

Välj Försäkringsbolag