Bästa Kattförsäkringen 2018

Vilken kattförsäkring är bäst? Här är listan!

Försäkrakatten har sammanställt Sveriges mest kompletta lista av kattförsäkringar! Utifrån betyg från oss och våra besökare presenterar vi här vårt resultat – de 3 bästa kattförsäkringarna för 2018. 

En komplett jämförelse av Sveriges kattförsäkringar som bygger på villkor, priser och kundernas egna betyg har legat till grund för denna lista. Den största skillnaden från förra året är justeringar i kattungerabatterna, här har några av bolagen valt att gå in med bättre erbjudanden. För att göra det så enkelt som möjligt för dig, har vi valt att ta ut det som är extra viktigt att tänka på.

Bästa Kattförsäkringarna 2018
moderna kattforsakring 2018

Moderna Kattförsäkring (dubbel och trippel)

Moderna Djurförsäkringar är ett försäkringsbolag med särskilt fokus på djur. Enligt dem själva är fokus på trygghet för djurägaren och djurens välbefinnande. Detta speglar sig bra i kommentarerna vi fått från läsarna samt våra egna erfarenheter. Lättbegripligt och prisvärt är sammanfattning för Moderna.

 • Erbjuder 25% rabatt på första årspremien om din kattunge är under 6 månader
 • Täcker MR/CT, medicin och rehabilitering
 • Endast en självrisk per 365 dagar (justeras till 180 dagar 1 januari 2020).
 • Moderna kattförsäkring är en av det billigaste på marknaderna

ica kattforsakring 2018

ICA Kattförsäkring

ICA Försäkring är nyast i sällskapet av kattförsäkringar. Enligt ICA Försäkring är målet att erbjuda en djurförsäkring som är enkel, tydlig och omfattande i villkoren. Att det är en “prisvärd och klok försäkring” som de själva säger kan vi i mångt och mycket hålla med om. Innefattar TR (FORL) samt veterinärvård online vilket är ett plus.

 • Behandling av TR (FORL)
 • Täcker MR/CT, medicin och rehabilitering
 • Veterinärvård online ingår i samarbete med FirstVet
 • En väldigt prisvärd kattförsäkring med schyssta villkor

svedea kattförsäkring 2018

Svedea Kattförsäkring

Svedea Försäkringar har länge varit ett populärt alternativ för kattägare. Försäkringsbolaget hamnade i topp när Svenskt Kvalitetsindex hösten 2017 undersökte kundnöjdhet inom försäkringsbranschens skadeservice. Deras försäkring går att kombinera utefter behov vilket gör det väldigt smidigt att skräddarsy en bra och täckande lösning.

 • Erbjuder en kattungerabatt på upp till 30 %
 • Täcker MR/CT, medicin och rehabilitering
 • Även TR (FORL) finns inom deras försäkringsvillkor
 • Transparent och enkel att få en överblick i vad som ingår

Sammanfattning

På jakt efter den bästa kattförsäkringen? Eller dags att byta? Försäkrakatten har gått igenom de nya villkoren hos de olika kattförsäkringsbolagen för 2018. Svaret på undersökningen är listan ovan  – de 3 vinnarna i årets stora kattförsäkrings test.

I listan finner du tre jämförelsevis nya försäkringar som vi tycker förser dig och din katt med en bra trygghet om olyckan skulle vara framme. Att välja försäkring kan vara svårt och det är näst intill omöjligt för den som inte är insatt att fatta ett helt informerat beslut.

Många försäkringsbolag väljer exempelvis att ha bara täcka 50% av vissa kostnader, även om det ser ut som att försäkringen täcker hela beloppet. Därför värdesätter vi transparens hos bolagen och att dem inte marknadsför saker i försäkringarna som de inte helhjärtat kan stå för – det tycker vi att bolagen på vår lista har gjort!

Hälsningar
FörsäkraKatten

Försäkra Katten
Logo