BÄST 2023

ManyPets

Manypets-katt

En kattförsäkring med helt nya förmåner

ManyPets är relativt nya på den svenska marknaden men har under flera år erbjudit och blivit prisade för Storbritanniens populäraste kattförsäkring. ManyPets gick tidigare under namnet Bought By Many och grundades 2012. ManyPets fokuserar enbart på djurförsäkringar och idag har försäkringsbolaget 300 000 försäkrade katter och hundar i Sverige och Storbritannien. Under 2022 betalades 97 % av skadorna ut till försäkringstagarna.

Kattförsäkringen ska enligt dem själva ge ett ”omfattande skydd till bra priser” och det finns många delar i ManyPets försäkringserbjudande som sticker ut positivt i förhållande till många andra alternativ på marknaden. I denna recension går vi igenom flera nya typer av försäkringsförmåner och tittar på vad som gör kattförsäkringen från ManyPets så intressant. Recension uppdaterad 2023-02-22.

BETYG

9.3
Betyg

En komplett kattförsäkring

ManyPets står sig väl i jämförelse med andra försäkringsbolag på marknaden. I Standard och Premium får du ett heltäckande skydd med få begränsningar och ett bra pris. Positivt för många kattägare är speciellt att de vanliga rasbegränsningarna är borttagna, TR (FORL) är inkluderat och ett försäkringsår i självriskperiod. I ManyPets försäkringar sänks inte heller försäkringsbeloppet när katten blir äldre och det finns ingen övre åldersgräns för att teckna deras Standard- och Premiumalternativ. Har du flera katter, eller husdjur erbjuds en 15 % samlingsrabatt hos ManyPets.

9.3Vårt Betyg
Försäkringsskydd
10
Självrisk
9
Villkor
9.5
Rabatt och priser
8.7
8.6Läsarnas Betyg
Försäkringsskydd
8.5
Självrisk
9.2
Villkor
8
Rabatt och priser
8.7

Plus
 • Försäkring utan begränsningar för kattraser
 • Ersätter både tandolyckor och tandsjukdomar som TR (FORL)
 • Självriskperioden sträcker sig över ett helt försäkringsår
 • En 15 % samlingsrabatt vid flera djur
 • Samma försäkringsnivå när katten blir äldre
 • 97 % av skadorna betalades ut 2022
Minus
 • Inte lika etablerad på marknaden som andra försäkringsbolag
 • Årlig tandvårdskontroll (för att få full ersättning för TR/FORL)

Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna

MANYPETS KONTAKTUPPGIFTER

Kontaktuppgifter

ManyPets hemsida

https://manypets.com/se/

Telefon

Kundtjänst på telefon 041 088 02 02

Öppettider

Måndag till fredag: 09.00 – 17.30

E-post och kontakt

E-post: djursupport@manypets.com

Postadress och skadereglering

Försäkringsskydd

Vad ingår i ManyPets kattförsäkring?

Hos ManyPets (f.d. Bought By Many) kan du välja mellan tre olika kattförsäkringar, Bas, Standard och Premium. Bas är en grundläggande försäkring med ett lite lägre ersättningsbelopp medan Standard och Premium ersätter bland annat medicin och MR/CT undersökning. Det finns vissa delar som utmärker sig i ManyPets försäkringar i förhållande till många andra försäkringsbolag och dessa är bland annat:

 • Inga restriktioner i villkoren för raser, samma villkor för alla kattraser.
 • Tillåter kattförsäkring för kattungar redan vi 4 veckors ålder.
 • Standard och Premium kan tecknas utan maxålder för äldre katter.
 • Samma ersättningsbelopp livet ut, ingen procentuell sänkning.
 • Har ett försäkringsår i självriskperiod.
 • Möjlighet att ta bort den fasta självrisken helt (0 kr).

Ett skydd som många kattägare och även vi förespråkar är ersättning för TR (FORL) en tandsjukdom som drabbar uppemot två tredjedelar av alla katter. Här har ManyPets valt att inkludera ersättning för alla katter som är försäkrade med Standard eller Premium, vilket vi tycker är väldigt bra.

För dig som vill byta över till ManyPets från ett annat försäkringsbolag behöver du inte oroa dig över karenstid då även denna är borttagen så länge katten är försäkrad fram till nya startdatumet. Vid nyteckningen är karenstiden 14 dagar från att du tecknar vilket är marknadsstandard.

ManyPets Bas

Den billigaste försäkringen hos ManyPets går under namnet Bas med ett ersättningstak på 30 000 kr. Förutom mycket av de som nämnt ovan (ej skydd för FORL) ingår även ett enklare grundskydd för olycksfall, dolda fel samt fri rådgivning via FirstVet.

Ett grundläggande försäkringsalternativ är vanligt bland försäkringsbolag och ger en möjlighet att få en billigare premie men fortfarande ha ett skydd. Det är däremot viktigt att tänka på att Bas försäkringen inte täcker saker som medicin och många behandlingar.

ManyPets Standard

ManyPets standard är ett alternativ som står sig väl i jämförelse med andra försäkringsalternativ. Fördelarna med ManyPets Standard är bland annat att TR (FORL) inkluderas i försäkringsskyddet så länge katten är vaccinerad och genomgår en årlig tandvårdskontroll. I Standard kan du få ersättning för dolda fel, tandvård, MR/CT-röntgen, strål- och cellgiftbehandling samt rehabilitering (6 000 kr). Försäkringens årliga ersättningsbelopp är 60 000 kr.

Utöver att täcka det som förväntas av kattförsäkring har ManyPets lagt in ett par extra förmåner som vi gillar. Ersättning för ordinerat medicinskt foder upp till 3 000 kr är något vi inte sett tidigare men märkt att veterinärer börjat göra på senare tid. Skydd inom hela EU om du reser med din katt, ersättning för kattvakt vid nödsituation, samt ersättning om din katt behöver somna in (2 000 kr).

ManyPets Premium

En annan trend vi har märkt av är att kattägare, speciellt med raskatter, vill ha ett högre ersättningstak för att kunna täcka en allt mer specialiserad (och dyrare) vård. ManyPets Premium har inga restriktioner för ovanliga kattraser och kommer med ett försäkringsbelopp på 140 000 kr vilket är bland de högsta på marknaden. Förutom försäkringsskydd för samtliga delar i Bas och Standard är beloppet för ordinerat medicinskt foder höjt till 7 000 kr samt rehabiliteringsersättning upp till 14 000 kr. Detta kan vara ett av de främsta försäkringsalternativen på marknaden när det kommer till pris i förhållande till vad som ingår.

ManyPets har valt att inkludera livförsäkring för alla som tecknar Premium. Den inkluderar blandat annat skydd upp till 70 000 kr om din katt springer bort, blir stulen eller avlider. Även hjälp med hittelön och sökersättning om katten försvinner finns med i villkoren.

Försäkringsnivå
Belopp
MR/CT
Medicin
Dolda Fel
Rehab
Bas
30 000 kr
Ingår ej
Ingår ej
Ingår
Ingår ej
Standard
60 000 kr
Ingår
Ingår
Ingår
6 000 kr
Premium
140 000 kr
Ingår
Ingår
Ingår
14 000 kr

Försäkringsskydd Tabell

Bought By Many Bas Standard Premium
Dolda fel
TR (FORL)
Medicin
Rehabilitering
Beteenderubbningar
Ordinerat foder
MR-, CT- och scintigrafi
Ersättning vid avlivning
Fri rådgivning via FirstVet
Livförsäkring

ManyPets fullständiga försäkringsvillkor

ManyPets Försäkringsvillkor och Förköpsinformation
https://manypets.com/se/

Självrisk

Välj din egen självrisk

ManyPets erbjuder en något mer flexibel variant av självrisk gentemot de övriga försäkringsbolagen. Den rörliga självrisken är satt till 15 % eller 25 %. Det är en rörlig summa du alltid kommer få betala hos veterinären. Valmöjligheterna för den fasta självrisken är 0 kr, 1 500 kr och 3 500 kr vilket är unikt. För många kan det vara värt att betala lite mer i månadspremie för att slippa den fasta självrisken helt.

Självriskperioden, som är antal dagar du endast betalar en fast självrisk även om du behöver göra flera besök hos veterinären ligger på ett försäkringsår, vilket är marknadsledande inom djurförsäkringar. Din månadspremie kommer gå ner om du väljer en hög rörlig och fast självrisk, likaså går månadspremien upp om du väljer lägre alternativ.

 • Engångskostnad för fasta självrisken är valfritt 0 kr, 1 500 kr eller 3 500 kr per år.
 • Rörliga delen av självrisken väljer du själv 15 % eller 25 %.  

När din katt är över 9 år går det inte att välja 0 kr i fast självrisk samt 15 % i rörlig självrisk när du tecknar en ny försäkring.

Tilläggsförsäkring

Pengar tillbaka

Har du en kattras med låg skadehistorik? Då kan ”Pengarna tillbaka” vara ett bra tillägg, här får du 20 % tillbaka av din årliga premie för varje år som din katt är skadefri. Liknar andra förmånsprogram där skadefria djur blir rabatterade, men 20 % är rätt så generöst.

 • Spara 20 % av din årliga försäkringspremie.

Tidigare besvär

Det ser ut som att ManyPets (Bought By Many) har gått in på den svenska marknaden för att utmana de stora aktörerna på allvar. För att göra det enklare för kattägare som vill byta till ManyPets finns tillägget “Tidigare Besvär”. Här går ManyPets in och ersätter upp till 7 000 kr för veterinärskostnader om din katt får besvär med något som redan har behandlats, medicinerats eller undersökts inom de två senaste åren och senast 3 månader innan din försäkring börjar gälla.

Livförsäkring

Det vanligaste tillägget inom kattförsäkringar är livförsäkring. Hos ManyPets går det att teckna den upp till 9 års ålder. Bas ersätter 5 000 kr och Standard ger en ersättning på 10 000 kr. För dig som redan tecknat eller funderar på att teckna Premium ingår en 70 000 kr livförsäkring. Livförsäkringen slutar också att gälla vid 9 års ålder.

Livförsäkringen täcker om din katt försvinner, blir stulen eller behöver avlivas. Den innefattar inte restriktioner för raser och inkluderar även hittelön och hjälp vid sökande efter en bortsprungen hund.

 • Livförsäkring med upp till 70 000 kr i ersättning.

Rabatt

Rabatt – 15 % rabatt vid flera katter

För dig som tecknar försäkring till fler än en katt inkluderas en 15 % rabatt på årspremien. Annars är ManyPets återhållsamma med rabatter vilket verkar ha resulterat i väldigt många andra extra förmåner. Det är något vi på Försäkrakatten gillar, då rabatter oftast är mer för att locka kunder snarare än att spara några större pengar.

Prisexempel

ManyPets Standard premie blev i vårt prisexempel 144 kr per månad vilket är något lägre än genomsnittet 159 kr för liknande alternativ på försäkringsbolagen på denna sida. Exempelpriset baseras på en 13 månader gammal katthona som är blandras.

Omdöme för ManyPets

9.3 Betyg
En komplett kattförsäkring

ManyPets står sig väl i jämförelse med andra försäkringsbolag på marknaden. I Standard och Premium får du ett heltäckande skydd med få begränsningar och ett bra pris. Positivt för många kattägare är speciellt att de vanliga rasbegränsningarna är borttagna, TR (FORL) är inkluderat och ett försäkringsår i självriskperiod. I ManyPets försäkringar sänks inte heller försäkringsbeloppet när katten blir äldre och det finns ingen övre åldersgräns för att teckna deras Standard- och Premiumalternativ. Har du flera katter, eller husdjur erbjuds en 15 % samlingsrabatt hos ManyPets.

9.3Vårt Betyg
Försäkringsskydd
10
Självrisk
9
Villkor
9.5
Rabatt och priser
8.7
8.6Läsarnas Betyg
Försäkringsskydd
8.5
Självrisk
9.2
Villkor
8
Rabatt och priser
8.7
Plus
 • Försäkring utan begränsningar för kattraser
 • Ersätter både tandolyckor och tandsjukdomar som TR (FORL)
 • Självriskperioden sträcker sig över ett helt försäkringsår
 • En 15 % samlingsrabatt vid flera djur
 • Samma försäkringsnivå när katten blir äldre
 • 97 % av skadorna betalades ut 2022
Minus
 • Inte lika etablerad på marknaden som andra försäkringsbolag
 • Årlig tandvårdskontroll (för att få full ersättning för TR/FORL)
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
15 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lämna en kommentar
 1. 4.75
  Försäkringsskydd
  100
  Självrisk
  100
  Villkor
  100
  Rabatt och priser
  80

  Oj sammanträffade, var precis inne och kollade på deras hemsida. Tänkte moderna först men täcker inte FORL så blir Boughtbymany.

  Bra sammanfattning och info!

  Med vänliga hälsningar // Eva

  Gilla(11) Ogilla(5)You have already voted this
 2. 3.25
  Försäkringsskydd
  80
  Självrisk
  100
  Villkor
  20
  Rabatt och priser
  60

  “Du måste se till att ditt djur utför en årlig tandvårdskontroll och får sina vaccinationer för att hålla sig friskt. Gör du inte detta kan dina skador nekas eller din ersättning sättas ned.” – Från Försäkringsvillkoren på Bought by Many

  Har ni tagit hänsyn till kostnaden för årliga tandvårdskontroller i jämförelsen mot andra försäkringar som inkluderar FORL? Detta krav finns så vitt jag vet inte på t.ex. Agria och drar ju upp priset ganska kraftigt om jag tolkat det rätt? Vad säger ni?

  Gilla(11) Ogilla(3)You have already voted this
  • Hej Anton,

   Väldigt intressant fråga! Vi kontaktade Bought By Many, gällande vaccinationer är det kattpest och kattsnuva som katten ska vara skyddad mot. Årlig tandvårdskontroll för dig med en katt i riskgrupp för TR/FORL anser vi är positivt, vare sig med försäkring eller ej – framförallt för kattens skull.

   Sett till kostnader krävs ett tillägg hos Agria för att inkludera skydd (upp till 8 000 kr) vilket höjer priset men kan sparas in pga. ej årliga kontroller. Vi personligen anser att det är en avvägning man får göra som kattägare.

 3. 5
  Försäkringsskydd
  100
  Självrisk
  100
  Villkor
  100
  Rabatt och priser
  100

  Väldigt snabb service vid sjuktillstånd hos katt. Ny kund hos Bought by Many men mycket nöjd! Läst på rätt mycke innan tecknade men glad att det faktiskt skyddar nu när det tyvärr hände något.

  Plus: Snabb service & hjälp
  Gilla(5) Ogilla(0)You have already voted this
 4. OBS! Ni har glömt att skriva att när katten fyllt 9år så kan man inte längre ha 15% rörlig kostnad, utan då blir det 25%. Det är en ganska viktig aspekt då det kan handla om mycket pengar.

  • 2.25
   Försäkringsskydd
   0
   Självrisk
   90
   Villkor
   0
   Rabatt och priser
   90

   Innebär “Årlig tandvårdskontroll (för att få full ersättning för TR/FORL)” att katten ska röntga tänderna varje år eller vad innebär det?

   Gilla(0) Ogilla(0)You have already voted this
   • Som vi tolkade det när vi pratade med ManyPets kundservice handlar detta om en årlig veterinärvårdskontroll där tänderna också ska kollas. Alltså inte ett specifikt besök var tänderna. Hälsningar Försäkrakatten

  • Med tanke på att de flesta av försäkringar INTE ALLS vill försäkra katter som är över sju(dina försäkringar) och eller över 9 (Agria)så är de 25% väldigt mycket värda att välja just denna försäkring( BBM)

   Mvh

   Dana

  • Svar
   Försäkra Katten juli 14, 2020 at 7:30 f m

   Tack för din kommentar! Vi försöker att vara så specifika som möjligt men ibland får vi inte med allt. Vi har nu lagt till detta i informationen.

 5. Kan bara tala gott om bought by many efter att jag var tvungen att åka in med en bruten tass på min katt Cissi. Inga problem med ersättningen för varken behandling eller mediciner!

 6. 3.35
  Försäkringsskydd
  70
  Självrisk
  70
  Villkor
  70
  Rabatt och priser
  60

  Hej, tecknade kattförsäkring hos bbm i veckan ( hade agria tidigare). Enligt deras försäljare räcker det med den tandkontroll som görs i samband med vaccination.

  Gilla(6) Ogilla(0)You have already voted this
  • Svar
   Försäkra Katten oktober 5, 2020 at 5:50 f m

   Hej Karin,
   Att det räcker med tandkontroll i samband med vaccination gör det helt klart lättare att uppfylla detta kravet. Tack för att du tog dig tid att kommentera!

 7. Nu är jag här igen för att jämföra försäkring, superbra tabellöversikt med utvecklingspotential!
  Skulle t ex kunna byggas ut med alla de övriga parametrar som omnämns i text vid varje försäkringsbolag. Så vore det toppen om man kunde sortera om genom att klicka överst i varje kolumn för fallande eller stigande värden.

  • Svar
   Försäkra Katten oktober 5, 2020 at 5:53 f m

   Hej Pia,

   Stort tack för att du bidrar med dina tankar kring förbättringspotential kring sidan! Detta låter klart som ett sätt att göra det enklare att få en bättre överblick kring försäkringsvillkoren. Vi ska se över vad vi kan göra i fortsättningen i mån av tid.

 8. 5
  Försäkringsskydd
  100
  Självrisk
  100
  Villkor
  100
  Rabatt och priser
  100

  Har bytt från Agria till Manypets efter att ha jämfört villkoren och insett hur otroligt dåliga Agria är. Dessutom snabb skadereglering och bra hjälp efter en otäck olycka från en varm spishäll.

  5/5 för Manypets!

  Plus: Villkor Skadereglering
  Gilla(5) Ogilla(0)You have already voted this

Lämna en kommentar

Ditt Betyg

Försäkra Katten
Logo