Kattförsäkringsbolag

Agria Försäkringar

agria kattförsäkring

Agria – Sveriges största djurförsäkringsbolag  

Agria är Sveriges största försäkringsbolag inriktat på djur. För många är Agria synonymt med djur vilket kanske inte är så konstigt då Agria grundades redan år 1890. Bolaget är idag ett dotterbolag till Länsförsäkringar och specialiserar sig på allt inom djurförsäkringar så som kattförsäkring, hundförsäkring, hästförsäkring och smådjursförsäkring.

Företaget samarbetar med en mängd olika kattföreningar och Agrias vision är att bli erkända som ett djurförsäkringsbolag som skapar trygghet för djur och ett friskare samhälle med djur vilket går helt i vår linje. Enligt Agria Kattförsäkringar är ett av målen att det ska vara enkelt att teckna en försäkring. Det ställer naturligtvis höga krav på att det finns en tydlighet kring allt från villkor till priser. Låt oss undersöka Agrias erbjudande och se hur de står sig.

Uppdaterad 2020-06-22 med försäkringsvillkor från 2020-04-01

För att ge dig en bra överblick över villkoren för Agria har vi delat in de viktigaste delarna i olika kategorier. I slutet av recensionen hittar du även ett sammanfattning och betyg. 

BETYG

7.5
Betyg

Trygg försäkring men i dyraste laget många gånger

Agria är ett vanligt alternativ för många kattägare. Agria Kattförsäkring är inget undantag med bra villkor och flexibla försäkringsmöjligheter så som TR (FORL). Ett stort problem är priserna, framförallt när rabatter från första året som paketeras snyggt och billigt vid köp men året efter försvinner. Då blir Agria en relativt dyr kattförsäkring. Här finns alternativ som Bought By Many och Moderna som erbjuder bättre skydd med lägre premier.

Hos Agria får du en fullgod försäkring där du kan välja mellan flera ersättnings och självrisk nivåer. Nu finns även TR (FORL) som tillägg vilket är ett plus.

7.5Expert Score
Försäkringsskydd
8.5
Självrisk
7.5
Villkor
8
Rabatt och priser
5.5
6.7Läsarnas Betyg
Försäkringsskydd
7
Självrisk
7
Villkor
7.4
Rabatt och priser
5.7

Plus
 • Lång erfarenhet med djurförsäkringar
 • Flexibla ersättnings och självrisk alternativ
 • Trygga villkor i kattrasförsäkringen
 • Tilläggstjänst för TR (FORL) upp till 8000 kr
Minus
 • Försäkringspremier höjs efter första året utan rabatt
 • Ersättning behöver i många fall godkännas i förväg av Agria
 • En del rasspecifika begränsningar

Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna

AGRIA KONTAKTUPPGIFTER

Kontaktuppgifter

Telefon

Agria kundtjänst på telefon 0775-88 88 88 och från utlandet + 46 8 588 421 00

Öppettider

Vardagar: 08:00-20:00
Lantbruk, vardagar: 09:00-16:00
Helger: 10:00-15:00

Adress

Agria Djurförsäkring
FE 1646
838 83 Frösön

FÖRSÄKRINGSSKYDD

Vad ingår i Agria kattförsäkring?

I april 2018 fasade Agria ut sin tidigare kattförsäkring Agria Veterinärvård och introducerade istället Agria Kattrasförsäkring. Denna försäkring täcker de allra vanligaste sakerna som kan hända din katt, det gäller både sjukdomar och skador. I grundförsäkringen tillkommer också medicin och rehabilitering. Försäkringsbeloppet som går att teckna är antingen 30 000 kr, 60 000 kr eller 120 000 kr. En flexibel trappstegsmodell för dig som vill skräddarsy ett ersättningsbelopp som passar din katt.

I Agrias Kattrasförsäkring ingår även receptbelagd medicin med 6000 kr eller 10 000 kr (beroende på kattras) samt rehabilitering upp till 6000 kr. Det finns möjlighet att lägga till en tilläggsförsäkring för medicinkostnader som höjer ersättningsbeloppet för medicin med ytterligare 6000 kr.

En populär tjänst som Agria erbjuder är gratis videosamtal med en veterinär. Via FirstVets får du fri rådgivning vid akuta sjukdomssymtom eller skador för din katt. För att använda tjänsten bokar du ett videosamtal med en av FirstVets veterinärer direkt i mobilen, surfplattan eller datorn. Tjänsten är tillgänglig alla dagar och oftast får du tid inom en timma.

Försäkringstyp
Täcker Max
Röntgen & MR
Medicin & Rehab
Agria Kattrasförsäkring
30 000 kr/per år
Ingår om Agria godkänner i förväg
Medicin 6000 kr / 10 000 kr Rehab 6000 kr
Agria Kattrasförsäkring
60 000 kr/per år
Ingår om Agria godkänner i förväg
Medicin 6000 kr / 10 000 kr Rehab 6000 kr
Agria Kattrasförsäkring
120 000 kr/per år
Ingår om Agria godkänner i förväg
Medicin 6000 kr / 10 000 kr Rehab 6000 kr

Kundtjänst och service

Agria är ett populärt försäkringsbolag bland djurägare och har varit det länge. Gällande kundtjänst och service är det enkelt att komma i kontakt via telefon, mejl eller chat. De gånger vi kontaktat kundtjänst har bemötandet varit professionellt och hjälpsamt med tydliga svar kring frågor om Agrias kattförsäkring, ersättning och villkor.

I och med den stora förändringen till kattrasförsäkring blev också villkoren betydligt enklare att förestå tillsammans med tydliga broschyrer som finns att ladda ner vilket vi rekommenderar. Du finner länkar till Agrias fullständiga villkor nedan.

Agrias fullständiga försäkringsvillkor

Ladda ner fullständiga villkor för Agria här:
https://www.agria.se/dokument/villkor/katt/kattforsakring/

Förköpsinformation och sammanfattning:
https://www.agria.se/dokument/for-och-efterkop/hund-katt-smadjur/

VÄLJ SJÄLVRISK

Självrisk med rörliga och fasta alternativ

Jämförelsevis är Agria ett av försäkringsbolagen som Försäkrakatten gått igenom med flest alternativ när det kommer till val av självrisk. Ett stort plus då det hjälper dig att få en självrisk som passar både din ekonomi och katt. Den fasta självrisken går inte helt att välja bort men de olika alternativen är många.

Alternativ för fasta självrisker

 • 1 200 kr, 2 050 kr, 2 150, kr eller 5 000 kr

Den fasta självrisken betalas endast ut en gång under en period av 135 dagar (tidigare 125 dagar). Detta betyder att om du skulle behöva söka veterinärvård för din katt flera gånger under denna period kommer du inte att behöva betala flera gånger.

Alternativ för rörliga självrisker

 • 15 % eller 25 %

Agrias rörliga självrisk är likt andra bolag uppdelat på två alternativ vilket gör det relativt simpelt. Den rörliga självrisken betalar du vid varje besök och kommer att dras från de veterinärkostnader som överstiger den fasta självrisken.

Här kan du se kostnader för olika händelser med Agrias försäkring:

Diagnos    Kostnad       Agria ersätter       Du betalar*
Svalt föremål 23 989 18 648 5 341
Bitsår 4 357 1 961 2 397
Urinsten 12 149 8 584 3 565
Feber 8 733 5 681 3 052


* Exemplet är beräknat i kronor och räknat på Agria Veterinärvård med 2050 kronor i fast självrisk och 15 procent i rörlig. Kostnaderna är ungefärliga och används för att ge en riktlinje om vad det kan kosta.

TILLÄGGSFÖRSÄKRING

Agria Tandresorption TR (FORL)

Under 2019 har Agria lagt till så att det nu går att få ersättning för behandling av TR/FORL med tilläggsförsäkringen Agria Tandresorption. Väljer du att teckna försäkringen innan katten blivit fyra månader erbjuder Agria 30 procent rabatt.

Hur fungerar tilläggstjänsten? Försäkringsbeloppet är relativt bra på 8 000 kronor och ingår i det totala försäkringsbeloppet för Agria Kattrasförsäkring. Försäkringen gäller alla katter som inte tidigare varit drabbade av tandsjukdomen. Bra att känna till, försäkringen har en karens på 20 dagar.

 • Rabatt för kattungar under 4 månader
 • Behandling upp till 8 000 kronor per år
 • Kostar 400 kronor per år

Livförsäkring – en viktig del hos Agria

Agria erbjuder sina kunder att teckna en livförsäkring utöver den vanliga försäkringen. Katten värderas då från marknadsvärdet och vilket pris den införskaffades till. Med värde menas vad det skulle kosta att införskaffa en liknande katt och sätts utifrån värderingslistan hos SVERAK.

Försäkringen upphör vid försäkringstidens slut från och med det försäkringsår katten blir 13 år. Beloppet för försäkringen sänks från och med det försäkringsår katten blir 8 år. Beloppet sänks med 20 procent per år, dock som lägst till 1 000 kronor. Det år katten blir 12 år är det högsta försäkringsbeloppet 10 000 kronor.

RABATT

Rabatt – två bra alternativ hos Agria

Agria har ett flertal rabatter till nya kunder och om det är en kattunge. Om du tecknar Agrias försäkring via online ingår en rabatt på 10 % det första året och om dessutom det rör sig om en kattunge tillkommer ytterligare 30 % rabatt det första året. Denna nyteckningsrabatt är bland de bättre jämfört med andra försäkringsbolag.

OMDÖME FÖR AGRIA
7.5 Betyg
Trygg försäkring men i dyraste laget många gånger

Agria är ett vanligt alternativ för många kattägare. Agria Kattförsäkring är inget undantag med bra villkor och flexibla försäkringsmöjligheter så som TR (FORL). Ett stort problem är priserna, framförallt när rabatter från första året som paketeras snyggt och billigt vid köp men året efter försvinner. Då blir Agria en relativt dyr kattförsäkring. Här finns alternativ som Bought By Many och Moderna som erbjuder bättre skydd med lägre premier. Hos Agria får du en fullgod försäkring där du kan välja mellan flera ersättnings och självrisk nivåer. Nu finns även TR (FORL) som tillägg vilket är ett plus.

7.5Expert Score
Försäkringsskydd
8.5
Självrisk
7.5
Villkor
8
Rabatt och priser
5.5
6.7Läsarnas Betyg
Försäkringsskydd
7
Självrisk
7
Villkor
7.4
Rabatt och priser
5.7
Plus
 • Lång erfarenhet med djurförsäkringar
 • Flexibla ersättnings och självrisk alternativ
 • Trygga villkor i kattrasförsäkringen
 • Tilläggstjänst för TR (FORL) upp till 8000 kr
Minus
 • Försäkringspremier höjs efter första året utan rabatt
 • Ersättning behöver i många fall godkännas i förväg av Agria
 • En del rasspecifika begränsningar
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
12 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lämna en kommentar
 1. 1.1
  Försäkringsskydd
  10
  Självrisk
  40
  Villkor
  10
  Rabatt och priser
  30

  Vill höja ett varnings finger för detta bolag, Agria. Ett av Sveriges största djurförsäkringsbolag utnyttjar verkligen sin storlek och kan locka med dess historiska anor. Glöm att de bryr sig om dig eller ditt djur, det är min bedömning och som tyvärr delas med många andra med liknande erfarenhet. Bolaget har glömt allt som är av vikt för kunder, sannolikt någon typ av hybris. Vår älskade katt behövde röntgen för att kunna få diagnos. Något våra veterinärer begärt då det varit medicinskt motiverat och helt nödvändigt för att säkerställa diagnos. Avslag har getts 4ggr. Vidare genomgående med en otrevlig och icke tillmötesgående approach. Agria är ett bolag som endast är intresserad av dina pengar, när de väl behövs kommer de inte vara där för dig eller primärt ditt djur. Bolaget kan inte heller ge en tydlig förklaring till sitt avslag eller med hänvisning till villkoren. Har studerat deras villkor tillsammans med advokat (avtalsjurist) och kan konstatera att det finns en hel del minst sagt tveksamma skrivelser. Inte minst kopplat till CT/MR (röntgen). Vilket för många diagnoser är en nödvändighet. Det är med mycket stor motivation som ärendet kommer drivas vidare. Beklagligt att LF som lyckats väl med att skapa nöjda kunder, äger ett bolag som sannerligen inte delar övriga företagets vision eller målsättning. Ett LF som är kundägt gör det än mer surrealistiskt. Agria bör sannerligen skämmas!

  Plus: Så länge ens katt är frisk är bolaget bra.
  Minus: Finns egentligen inget gott att säga!!! Eftersom en försäkring tecknas för att det skall finnas skydd vid akutare eller allvarligare sjukdom. Om det visar sig att så inte är fallet är försäkringen inte något värd. Bolaget saknar vidare helt rutiner för klagomålshantering mm. Kan inte heller redogöra för avslag på ett rimligt sätt. Kundtjänst/reglerare med få undantag genuint otrevliga och med total avsaknad för att hantera kunder som går mellan hopp och förtvivlan när deras familjemedlem (djur) är sjukt.
  Gilla(4) Ogilla(1)You have already voted this
 2. 0.5
  Försäkringsskydd
  10
  Självrisk
  10
  Villkor
  10
  Rabatt och priser
  10

  Se upp med “reservationen” du kan få.
  Jag informerade Agria vid tecknandet av försäkringen att vår
  katt haft dålig aptit en gång och vi besökt veterinär.
  Inget fel hittades och alla prover var bra.
  Inga problem att teckna försäkring ändå.
  Då fick vi en reservation “Inaptitens”.
  I julas fick vår katt “Anal-säcks inflammation” och hör och häpna,
  Agria lyckades få in detta under reservationen “Inaptitens”!
  För att hon inte kunde äta, men inget kunde komma ut bakvägen och då kan
  man ju inte äta heller.
  Helt otroligt. T.o.m veterinären tyckte detta var konstigt.

  Minus: Se upp med vad för "Reservation" du kan få i din försäkring!
  Gilla(2) Ogilla(0)You have already voted this
 3. 3.5
  Försäkringsskydd
  90
  Självrisk
  70
  Villkår
  70
  Rabatt och priser
  50

  Jag har alltid haft Agria för mina katter, mycket för att jag har länsförsäkringar på mina övriga försäkringar. En av mina katter har blivit ormbiten vid flera tillfällen vilket har lett till många besök på blå stjärnan som hade blivit väldigt dyra utan försäkring.. Jag har varit nöjd med Agrias villkor och tycker det är värt en lite högre kostnad för ett bolag som känns säkert.

  Gilla(11) Ogilla(4)You have already voted this
 4. 4.5
  Försäkringsskydd
  90
  Självrisk
  80
  Villkor
  100
  Rabatt och priser
  90

  Haft Agria i alla år, var inne och kollade nu för att jämföra till min nya lilla familjemedlem men tror det blir att fortsätta. Verkar vara rättt så likt från min forskning helt klart i dyraste laget dock.

  Plus: Varit smidigt de gånger jag varit hos veterinären
  Minus: Inga minus ännu
  Gilla(8) Ogilla(2)You have already voted this
 5. 2.6
  Försäkringsskydd
  30
  Självrisk
  70
  Villkor
  50
  Rabatt och priser
  60

  Inte fått något bra intryck av Agria vid dom tillfällen vi haft att göra med dom.

  Var tvungen att åka in med ena katten akut under julhelgen på grund av urinsten, varav det då hade gått 19 av 20 karensdagar. Men eftersom det var akut så kunde vi så klart inte vänta. Extra kostnad för att det var helg, blodprov, röntgen, narkos, medicin m.m. Tack och lov klarade han sig från operation. Agria ville inte stå för någonting, och poängterade samtidigt att dom inte kommer att ersätta något i framtiden om katten skulle drabbas av samma sjukdom igen i och med att det nu blivit känt att han varit drabbad en gång innan försäkringen trädde i kraft “på riktigt”.

  Karenstiden är som den är.

  Förlita er inte till 100% på vad deras egna veterinärer rekommenderar heller. Det hade kunnat innebära livsfara i vårat fall.

  Gilla(14) Ogilla(0)You have already voted this
 6. 3.5
  Försäkringsskydd
  70
  Självrisk
  70
  Villkor
  80
  Rabatt och priser
  60

  Vet att Agria är lite dyrare men kommer nog att fortsätta välja den även när jag tittat runt här… Väldigt nöjd med kundservicen och kunskapen som har funnits när jag har velat haft hjälp och ersättning för mina katters veterinärbesök =)

  Gilla(12) Ogilla(0)You have already voted this
 7. 2.5
  Försäkringsskydd
  80
  Självrisk
  60
  Villkor
  60
  Rabatt och priser
  0

  Gillar Agria för att jag hört gott om dem så jag tecknade försäkringen till min första katt December två årsen. Inte använt försäkringen ännu men *** va dyra dem blir efter första året.. asså inte okej 🙁

  Minus: DYRT efter ett år
  Gilla(2) Ogilla(0)You have already voted this
 8. 4.1
  Försäkringsskydd
  90
  Självrisk
  90
  Villkor
  100
  Rabatt och priser
  50

  Har både bra och dåliga erfarenheter med Agria. Senaste besöken hos veterinären har dock går smidigare än tidigare, antar att dem lärt sig av sina misstag. En pålitligt kattförsäkring men priset kunde varit bättre.

  Gilla(4) Ogilla(0)You have already voted this
 9. Svar Profilbild
  Charlotte Johansson april 3, 2019 at 8:36 f m
  4.6
  Försäkringsskydd
  100
  Självrisk
  80
  Villkor
  100
  Rabatt och priser
  90

  Har haft Agria under alla år på katten som blir 17 år i Mars. Alltid fått väldigt bra hjälp när man har behövt den. // Charlotte

  Plus: Pålitligt och bra
  Gilla(4) Ogilla(0)You have already voted this
 10. 4.25
  Försäkringsskydd
  100
  Självrisk
  80
  Villkor
  80
  Rabatt och priser
  80

  Agria erbjuder numera en tilläggsförsäkring för FORL till sin kattförsäkring! Det kostar 30 kr extra / månad, och har ingen begränsning i ålder.

  Jag har tidigare haft bra erfarenheter av Agria, även om försäkringen som den var då inte täckte min dåvarande katts FORL-problem. För mig som ska adoptera en lite äldre katt från katthem nu blev den här infon helt avgörande, vill inte råka riskera att stå med hejdlöst dyra tandkostnader igen iom att FORL ändå är rätt vanligt.

  Gilla(2) Ogilla(1)You have already voted this
 11. 4.25
  Försäkringsskydd
  90
  Självrisk
  90
  Villkor
  90
  Rabatt och priser
  70

  Har två katter hos Agria som båda uppsökt veterinären ett flertal gånger. Det har aldrig varit några problem med ersättning, villkor eller annat utan allt har fungerat smidigt. Ena katten var inne och gjorde MR-röntgen + ryggmärgsprov idag och det var inget snack om det heller. Kan eventuellt kosta några kronor mer, men försäkringen har ändå betalat av sig mångdubbelt.

  Plus: Inget tjafs. Smidig hemsida
  Minus: Jag vet faktiskt inte
  Gilla(1) Ogilla(0)You have already voted this
 12. 0.5
  Försäkringsskydd
  10
  Självrisk
  10
  Villkor
  10
  Rabatt och priser
  10

  Skulle ALDRIG rekommendera Agria till någon djurägare. Skyhöga kostnader betalas in – men när det gäller så finns det alltid något undantag eller kryphål, så ersättningen blir minimal eller uteblir. Kraftig försämring under många år. Nu byter jag bolag. Grymt besviken!

  Plus: Ser inga plus alls
  Minus: Dyrt!!!
  Gilla(1) Ogilla(0)You have already voted this

Lämna en kommentar

Ditt Betyg