Lista på svenska försäkringsbolag som erbjuder kattförsäkring

Att välja kattförsäkring är svårt och det finns många bolag att välja mellan. Vi har sammanställt villkoren hos de vanligaste kattförsäkringsbolagen på marknaden och undersökt pris, vad försäkringen täcker, vilken rörlig självrisk och vilken fast självrisk som de olika bolagen erbjuder samt en totalbedömning av de olika faktorerna.

Ska jag välja samma försäkringsbolag jag har idag med tillägg eller ett helt nytt försäkringsbolag för kattförsäkringen?

På FörsäkraKatten.se brukar vi alltid rekommendera det som är bäst för kunden, vilket i detta fall kan vara olika från fall till fall. Vissa försäkringsbolag erbjuder en bra tilläggsförsäkring för katter samtidigt som du har andra bolag som inte alls erbjuder kattförsäkringar.

Vår erfarenhet är att det ofta gynnar dig att välja en heltäckande försäkring från ett bolag med bra villkor och priser. Då kan du känna dig trygg i ditt val för katten. Skulle något ske kommer du billigare undan ekonomiskt, samt får bra hjälp vid olika typer av olycksfall.

Moderna

Moderna är ett relativt nytt bolag när det kommer till kattförsäkringar men har funnits i många andra branscher tidigare. För att ha en möjlighet att bygga en kundbas bland djurförsäkringar har företaget valt att ha ett jämförelsevis lågt pris samtidigt som täcker mycket.

ManyPets

ManyPets (f.d Bought By Many) är en av Storbritanniens största djurförsäkringsaktörer som nu kommit till Sverige. Med fullt fokus på enbart djur och förbättrade villkor är Standard och Premium två alternativ som kan passa din katt bra.

ICA

Ica-kattförsäkring är helt nya i branschen men går i Sverige som filial under Svedea och har därav tillgång till samma erfarenhet och kunskap som bolaget. Man beskriver sig som ett sjysst bolag där det också ingår 3st digitala veterinärbesök.

Svedea

Försäkringsbolaget har likt moderna inte funnits på marknaden för kattförsäkringar länge. Även här är priset lågt och kattförsäkringen täcker in mycket. Ett stort plus när det gäller Svedea är att deras kattförsäkringen är enkel att teckna försäkringen med endast ett utgångsalternativ, man vet vad man får.

Sveland

Sist men inte minst har vi Sveland som också är ett namn många brukar känna igen när det kommer till katt och djurförsäkringar. I pris så ligger Sveland näst högst av de kattförsäkringar som vi har jämfört. Täckningsgraden är hyfsad men kundservicen och kunskapen är väldigt bra.

Dina

Dina är ett indirekt kundägt bolag med många kontor, vilket i praktiken ska leda till att servicen kommer närmare kunden och att försäkringen ger mycket för pengarna eftersom att vinster går tillbaka till kunden. Dina kattförsäkringar har också ett riktigt bra pris och täcker både mediciner och rehabilitering dock till ett lite lägre belopp. Dina har också en av dem högsta självriskerna bland bolagen vi jämfört 20 % rörlig och 2000 kr fast.

If

If är ett av de största försäkringsbolagen i Norden med många nöjda kunder. Försäkringen har en hög täckningsgrad både i bredd och i ersättning när det gäller mediciner, rehabilitering och röntgen. Prisnivån på premien är i mitten bland de bolag vi undersökt men likt Dina är tyvärr självrisken högre 20 % rörlig och 2500 kr fast.

Agria

Agria är kanske det vanligaste försäkringsbolagen när det gäller djur och är kända för att ha bra kundservice och en god kunskap om olika djur och sjukdomar, bland annat samarbetar försäkringsbolaget med flera djurorganisationer och djuruppfödare. Deras kattförsäkring ger även en viss rabatt vid stambokförda katter. Priset på kattförsäkringen är tyvärr det högsta av dem vi jämfört men med något lägre fast självrisk.

Folksam

Folksam är likt Svedea kundägt och det syns bland annat på att dem inte delar ut vinster men också att dem inte har bonusar till Vd:n eller andra chefer. Priset på försäkringen är i mitten bland bolagen vi har jämfört och täckningsgraden är hög. Dock är summan som försäkringen ersätter när det gäller mediciner och rehabilitering i det lägsta laget.

Försäkra Katten
Logo