Aktuell
Kattförsäkringsbolag

Bought By Many Försäkringar

bought-by-many katt bakgrund

Kattförsäkring med helt nya förmåner

Det är nog stor chans att du inte hört om Bought By Many ännu vilket inte är så konstigt. Försäkringsbolaget är helt nya på den svenska marknaden men har under flera år erbjudit och blivit prisade för Storbritanniens populäraste kattförsäkring. Bought By Many grundades 2012 och har idag över en halv miljon kunder där fokus enbart ligger på att erbjuda djurförsäkringar.

Kattförsäkringen ska enligt dem själva ge ett ”omfattande skydd till bra priser” och tillskillnad från andra bolag på marknaden verkar det som att företaget faktiskt utformat en försäkring utefter katt- och hundägares önskemål. I denna recension går vi igenom flera nya typer av försäkringsförmåner och tittar på vad som gör kattförsäkringen från Bought By Many så intressant.

Uppdaterade med försäkringsvillkor från 2019-09-10

För att ge dig en bra överblick över villkoren för Bought By Many har vi delat in de viktigaste delarna i olika kategorier. I slutet av recensionen hittar du även ett sammanfattning och betyg. 

BETYG

9
Betyg

Nykomling med komplett erbjudande

Bought By Many verkar ha siktet inställt på att erövra även den svenska marknaden. Försäkringsvillkoren för Standard och Premium är heltäckande och kommer få de andra bolagen att behöva förbättra sina villkor inom en snar framtid om det ska hänga med. Positivt för många kattägare, speciellt att de vanliga rasbegränsningarna är borttagna, TR (FORL) är inkluderat och 365 dagar i självriskperiod.

9Expert Score
Försäkringsskydd
10
Självrisk
9
Villkor
9.5
Rabatt och priser
8
9.2Läsarnas Betyg
Försäkringsskydd
9.5
Självrisk
9.2
Villkor
9.5
Rabatt och priser
9.1

Plus
 • Försäkring utan begränsningar för kattraser
 • Ersätter både tandolyckor och tandsjukdomar som TR (FORL)
 • Självriskperiod på 365 dagar och 0 kr som alternativ i fast självrisk
 • Marknadens högsta ersättningsbelopp och inkluderad livförsäkring med premium
 • Samma försäkringsnivå när katten blir äldre
Minus
 • Helt ny aktör på djurförsäkringsmarknaden i Sverige

Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna

BOUGHT BY MANY KONTAKTUPPGIFTER

Kontaktuppgifter

Hemsida

https://se.boughtbymany.com

Telefon

Kundtjänst på telefon 041 088 02 02

Öppettider

Måndag till fredag: 09.00 – 17.30

E-post och kontakt

E-post: djursupport@boughtbymany.com

Adress

FÖRSÄKRINGSSKYDD

Vad ingår i Bought By Many kattförsäkring?

Hos Bought By Many kan du välja mellan tre olika kattförsäkringar, Bas, Standard och Premium. I veterinärvårdsförsäkringen som är grundskyddet för samtliga försäkringsnivåer har Bought By Many valt att alltid inkludera villkor som antingen är helt nya på svenska marknaden eller ligger i topp bland konkurrenterna. Viktigaste delarna finner du här:

 • Inga restriktioner i villkoren för raser, samma villkor för alla kattraser.
 • Tillåter kattförsäkring för kattungar redan vi 4 veckors ålder.
 • Standard och Premium kan tecknas utan maxålder för äldre katter.
 • Samma ersättningsbelopp livet ut, ingen procentuell sänkning.
 • Precis som Moderna erbjuds hela 365 dagar i självriskperiod.
 • Möjlighet att ta bort den fasta självrisken helt (0 kr).

Ett skydd som många kattägare och även vi förespråkar är ersättning för TR (FORL) en tandsjukdom som drabbar uppemot två tredjedelar av alla katter. Här har Bought By Many valt att inkludera ersättning för alla katter som är försäkrade med Standard eller Premium, vilket vi tycker är väldigt bra.

För dig som vill byta över till Boughy By Many från ett annat försäkringsbolag behöver du inte oroa dig över karenstid då även denna är borttagen så länge katten är försäkrad fram till nya startdatumet. Vid nyteckningen är karenstiden 14 dagar från att du tecknar vilket är marknadsstandard.

Bought By Many Bas

Den billigaste försäkringen hos Bought By Many går under namnet Bas med ett ersättningstak på 30 000 kr. Förutom mycket av de som nämnt ovan (ej skydd för FORL) ingår även ett enklare grundskydd för olycksfall, dolda fel samt fri rådgivning via FirstVet.

Bas är en kattförsäkring för dig som är ute efter det billigaste basskyddet. Det är definitivt bättre än ingen försäkring alls men både ersättningstak och skydd är väldigt begränsat och det slutar ofta med att pengar som sparas på lägre årspremie istället får läggas på veterinärkostnader som kan sticka iväg långt över de sparade pengarna.

Bought By Many Standard 

Bought By Many tillsammans med Moderna toppar nästan samtliga delar av våra jämförelser. En av fördelarna med Bought By Many är att TR (FORL) inkluderas i försäkringsskyddet. Försäkringsbeloppet är 60 000 kr med försäkringsvillkor som verkligen sätter ribban högt. I Standard kan du få ersättning för dolda fel, tandvård, MR/CT-röntgen, strål- och cellgiftbehandling samt rehabilitering (6 000 kr).

Utöver att täcka det som förväntas av kattförsäkring har Bought By Many lagt in ett par extra förmåner som vi gillar. Ersättning för ordinerat foder upp till 3 000 kr är något vi inte sett tidigare men märkt att veterinärer börjat göra på senare tid. Skydd inom hela EU om du reser med din katt, ersättning för kattvakt vid nödsituation, samt ersättning om din katt behöver somna in (2 000 kr).

Bought By Many Premium

En annan trend vi har märkt av är att kattägare, speciellt med raskatter, vill ha ett högre ersättningstak för att kunna täcka en allt mer specialiserad (och dyrare) vård. Bought By Many Premium har inga restriktioner för ovanliga kattraser och kommer med ett försäkringsbelopp på 140 000 kr vilket är högst på marknaden. Förutom försäkringsskydd för ovan nämnda delar i Bas och Standard är beloppet för ordinerat foder höjt till 7 000 kr samt rehabiliteringsersättning upp till 14 000 kr. Premium har enligt oss marknadens mest kompletta skydd.

Bought By Many har valt att inkludera livförsäkring för alla som tecknar Premium. Den inkluderar blandat annat skydd upp till 70 000 kr om din katt springer bort, blir stulen eller avlider. Även hjälp med hittelön och sökersättning om katten försvinner finns med i villkoren.

Försäkringsnivå
Belopp
MR/CT
Medicin
Dolda Fel
Rehab
Bas
30 000 kr
Ingår ej
Ingår ej
Ingår
Ingår ej
Standard
60 000 kr
Ingår
Ingår
Ingår
6 000 kr
Premium
140 000 kr
Ingår
Ingår
Ingår
14 000 kr
FÖRSÄKRINGSSKYDD TABELL
Bought By Many Bas Standard Premium
Dolda fel
TR (FORL)
Medicin
Rehabilitering
Beteenderubbningar
Ordinerat foder
MR-, CT- och scintigrafi
Ersättning vid avlivning
Fri rådgivning via FirstVet
Livförsäkring

Bought By Many fullständiga försäkringsvillkor

Bought By Many Försäkringsvillkor och Förköpsinformation
https://se.boughtbymany.com/djurforsakring

VÄLJ SJÄLVRISK

Välj din egen självrisk

Bought By Many erbjuder en något mer flexibel variant av självrisk gentemot de övriga försäkringsbolagen. Den rörliga självrisken är satt till 15 % eller 25 %. Det är en rörlig summa du alltid kommer få betala hos veterinären. Valmöjligheterna för den fasta självrisken är 0 kr, 1 500 kr och 3 500 kr vilket är unikt. För många kan det vara värt att betala lite mer i månadspremie för att slippa den fasta självrisken helt.

Självriskperioden, som är antal dagar du endast betalar en fast självrisk även om du behöver göra flera besök hos veterinären ligger på 365 dagar. Det är tillsammans med Moderna marknadsledande inom djurförsäkringar. Din månadspremie kommer gå ner om du väljer hög en hög rörlig och fast självrisk, likaså går månadspremien gå upp om du väljer lägre alternativ.

 • Engångskostnad för fasta självrisken är valfritt 0 kr, 1 500 kr eller 3 500 kr per år.
 • Rörliga delen av självrisken väljer du själv 15 % eller 25 %.
TILLÄGGSFÖRSÄKRING

Pengarna tillbaka

Har du en kattras med låg skadehistorik? Då kan ”Pengarna tillbaka” vara ett bra tillägg, här får du 20 % tillbaka av din årliga premie för varje år som din katt är skadefri. Liknar andra förmånsprogram där skadefria djur blir rabatterade, men 20 % är rätt så generöst.

 • Spara 20 % av din årliga försäkringspremie.

Tidigare besvär

Det ser ut som Bought By Many har gått in på den svenska marknaden för utmana de stora aktörerna på allvar. För att göra det enklare för kattägare som vill byta till Bought By man finns tillägget ”Tidigare Besvär”. Här går Bought By Many in och ersätter upp till 7 000 kr för veterinärskostnader om din katt får besvär med något som det redan har behandlats, medicinerats eller undersökts för inom de två senaste åren och senast 3 månader innan din försäkring börjar gälla.

Livförsäkring

Det vanligaste tillägget för inom kattförsäkring är en livförsäkring. Hos Bought By Many går det att teckna den upp till 7 års ålder. Bas ersätter 5 000 kr, Standard ger en ersättningen på 10 000 kr. För dig som redan tecknat eller funderar på att teckna Premium ingår en 70 000 kr livförsäkring.

Livförsäkringen täcker om din katt försvinner, blir stulen eller behöver avlivas. Den innefattar inte restriktioner för raser och inkluderar även hittelön och hjälp vid sökande efter en bortsprungen hund.

 • Livförsäkring med upp till 70 000 kr i ersättning.
RABATT

Rabatt – 15 % rabatt vid flera katter

För dig som tecknar försäkring till fler än en katt inkluderas en 15 % rabatt på årspremien. Annars är Bought By Many återhållsamma med rabatter vilket verkar ha resulterat i väldigt många andra extra förmåner. Det är något vi på Försäkrakatten gillar, då rabatter oftast är mer för att locka kunder snarare en att spara några större pengar.

OMDÖME FÖR BOUGHT BY MANY
9 Betyg
Nykomling med komplett erbjudande

Bought By Many verkar ha siktet inställt på att erövra även den svenska marknaden. Försäkringsvillkoren för Standard och Premium är heltäckande och kommer få de andra bolagen att behöva förbättra sina villkor inom en snar framtid om det ska hänga med. Positivt för många kattägare, speciellt att de vanliga rasbegränsningarna är borttagna, TR (FORL) är inkluderat och 365 dagar i självriskperiod.

9Expert Score
Försäkringsskydd
10
Självrisk
9
Villkor
9.5
Rabatt och priser
8
9.2Läsarnas Betyg
Försäkringsskydd
9.5
Självrisk
9.2
Villkor
9.5
Rabatt och priser
9.1
Plus
 • Försäkring utan begränsningar för kattraser
 • Ersätter både tandolyckor och tandsjukdomar som TR (FORL)
 • Självriskperiod på 365 dagar och 0 kr som alternativ i fast självrisk
 • Marknadens högsta ersättningsbelopp och inkluderad livförsäkring med premium
 • Samma försäkringsnivå när katten blir äldre
Minus
 • Helt ny aktör på djurförsäkringsmarknaden i Sverige
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
1 Kommentar
 1. 4.75
  Försäkringsskydd
  100
  Självrisk
  100
  Villkor
  100
  Rabatt och priser
  80

  Oj sammanträffade, var precis inne och kollade på deras hemsida. Tänkte moderna först men täcker inte FORL så blir Boughtbymany.

  Bra sammanfattning och info!

  Med vänliga hälsningar // Eva

  Gilla(3) Ogilla(0)You have already voted this

Lämna en kommentar

Ditt Betyg